A szerzőről

7395917

Kovács Violetta ismert újságíró. Hosszú éveken át volt a piacvezető magyar lap, a Story főmunkatársa, vezető újságírója. Jelenleg az Axel Springer Kiadónál dolgozik.

Az újságírás mellett íróként is sikeresen debütált. Eddig hét könyvet publikált, amelyek közül hat kutyákról szól. Az utolsóval, a K9 Kommandóval érte el az igazi áttörést, és ma már Magyarországon komoly olvasótábora van. Amikor megjelenik egy könyve, azok hónapokon át előkelő helyeken szerepelnek a kategóriájuk sikerlistáin.

Utolsó könyve berobbant a magyar könyvpiacra. Három hét alatt elfogyott az első kiadás, és a második is gyorsan kifogyott a könyvesboltok polcairól. A vezető magyar napilapok, mint a Népszabadság és a Blikk is a legnagyobb elismeréssel ír Violetta utolsó könyvéről.

Hogy mi az írónő sikerének titka?

Az egyik könyvkritikus szerint az,

hogy perfektül „beszél” kutyául.

Ember és kutya közötti kapcsolatról az érzelmek olyan mélységén tud írni, amelynek köszönhetően könyvei kiemelkednek a kategória hasonló témájú kötetei közül. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy elkészül a K9 kommandó angol nyelvű fordítása, és a könyv az angol nyelvű országokban is elérhető.

Ebben a kötetben Európa, és az USA kiemelkedő rendőr-és katonakutyáinak a történeteit gyűjtötte össze egy kötetbe. A dekoratív könyv a megjelenését tekintve is Violetta tervei alapján készült, és remekbe szabott színes fotók teszik igazán hitelessé a történeteket. Ezt a design-t megtartotta az írónő, és ez a fajta megjelenés a könyveinek az egyik védjegye.

Mind külsőleg, mind a szöveg megírását illetően Violetta legújabb könyve, a „Bagira” méltó utóda a „nagy elődnek”, a K9 Kommandónak.

bagira